28 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ




ΘΕΜΑ : ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟ∆ΟΣΗ ∆ΑΠΑΝΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ – ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

 O Διευθυντης Παροχών & Κατάρτισης Συμβάσεων κ.Γ.Λεχουριτης έστειλε στην Διοίκηση του ΟΓΑ  τμήμα Παροχών το παρακάτω έγγραφο:
Σχετ. 

    Σας γνωρίζουµε ότι το ∆.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. µε την αρ. 718/62/15-10-2012 Απόφασή του ενέκρινε την απόδοση του ποσού των 400€ µηνιαίως για το χρονικό διάστηµα από 1/1/2012 έως 30/4/2012 στους νεφροπαθείς – ασφαλισµένους του ΟΓΑ που είχαν µετακινηθεί εκτός αστικών κέντρων µε οποιοδήποτε µεταφορικό µέσο.
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
 
/Content/Images/Doc_pdf.PNG

                                                                                                                     Ο ∆ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΡΟΧΩΝ  &ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ   ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ   Γ. ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ

24 Οκτωβρίου 2012

12ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΕΦΡΟΠΑΘΩΝ (Π.Ο.Ν.)



    Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012,  στο ξενοδοχείο <<ΓΑΛΗΝΗ>> στα Κ.Βούρλα, πραγματοποιήθηκε το 12ο συνέδριο της Π.Ο.Ν.
    Η έναρξη του Συνεδρίου έγινε το Σάββατο στις 5.30 το απόγευμα . Ήταν αφιερωμένο  στην αγωνίστρια και για πολλά χρόνια πρόεδρο της Π.Ο.Ν,  Βούλα Χρυσικοπούλου, που έφυγε από τη ζωή πριν λίγους μήνες. Για την προσφορά της και τους αγώνες της μίλησε ο πρόεδρος του συλλόγου νεφροπαθών Ν.Ημαθίας , κ. Αθανάσιος Λιόλιος. Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή από τους παρευρισκόμενους , ως ένδειξη τιμής. Παρευρέθηκαν πάνω από  180 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα. Στο συνέδριο παρευρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό,  ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην δύσκολη περίοδο που αντιμετωπίζει το αναπηρικό κίνημα της χώρας καθώς και στους αγώνες που δίνονται ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια που καθημερινά προκύπτουν.
 Διαβάστηκε  ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός 2012 καθώς και το πόρισμα της ελεγκτικής επιτροπής.
    Στην συνέχεια μιας και ο χαρακτήρας του συνεδρίου ήταν και εκλογικός μίλησαν  οι υποψήφιοι για το νέο Δ.Σ. της Π.Ο.Ν.
  Την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές  και από τα αποτελέσματα, το νέο συμβούλιο που προέκυψε, ύστερα από την συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη 24-10-2012, έχει ως εξής:

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                           Γεώργιος Καστρινάκης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α:               Χρήστος Καραγκιόζης
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β:               Βασίλειος Γιαννάκος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:                        Γρηγόρης Λεοντόπουλος
ΑΝΑΠΛ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:         Αθανάσιος Λιόλιος
ΤΑΜΙΑΣ:                                     Ξενοφώντας Λύρος
ΑΝΑΠΛ: ΤΑΜΙΑΣ:                     Χρήστος Τσιούτρας
ΥΠΕΥΘ.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ:     Βασίλειος Φίλης
ΜΕΛΗ:                                         Κων/νος Καραγιαννίδης
                                                       Ιωάννα Ντρούλια-Παρασκευοπούλου
                                                       Σωτήριος Ζάχαρης

Ευχόμαστε καλή επιτυχία, στο έργο που έχει να επιτελέσει το νέο Δ.Σ, σε μια δύσκολη περίοδο για τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, χαιρετίζει το Συνέδριο

Ο πρόεδρος νεφροπαθών Ν.Ημαθίας μιλά για την αγωνίστρια Βούλα Χρυσικοπούλου

Τα μέλη του Δ.Σ της Π.Ο.Ν με τον πρόεδρο της συνέλευσης

Άποψη απο την αίθουσα του συνεδρίου


07 Οκτωβρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ



Σήμερα Κυριακή 7 Οκτωβρίου δυο πολλοί καλοί μας φίλοι , ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.  Ο Κώστας Μαντάς, πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Χαλκίδας και η Αθανασία Μπότσα, γραμματέας του Συλλόγου  <<Δρομέας>>, αθλήτρια με πολλά μετάλλια.
  Τους ευχόμαστε μέσα απο την καρδιά μας να είναι ευτυχισμένοι, χαρούμενοι, υγιείς και πάντα δυνατοί στην ζωή τους.    .

06 Οκτωβρίου 2012

ΕΤΗΣΙΑ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ



                   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

   Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν.Φθιώτιδας, στον Ιερό Ναό Αγ.Βασιλείου & Ιωάννου του Προδρόμου, στο Σ.Σ. Λιανοκλαδίου, στις 9.00 το πρωί, θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια Θεία Λειτουργία ,υπέρ υγείας των μελών του , του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, της Μονάδας  Τεχνητού Νεφρού Λαμίας και το μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών όσων έφυγαν από τη ζωή.
 Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας θα προσφερθεί καφές στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού.

H  παρουσία σας θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς.
Ο πρόεδρος 
Τσιούτρας Χρήστος

Ο Γραμματέας
Τσιγαρίδας Κοσμάς                                       

01 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Ο.Ν




                                                                                                                        Αθήνα 01/10/12
                                                                                                                        Α.Π. 1842
                             

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά


Εξοχότατε κύριε Πρωθυπουργέ,
καθίσταται άμεση και επιτακτική η ανάγκη να σας ενημερώσουμε εν συντομία για τον άμεσο κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε να αφανισθούμε βιολογικά εξαιτίας της κόντρας που υπάρχει ανάμεσα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και στους παρόχους υγείας στον τομέα της αιμοκάθαρσης (κλινικαρχών, προμηθευτών φίλτρων και γενικότερα).
Αυτή τη στιγμή απειλείται άμεσα η ίδια η ζωή μας, καθώς οι συνασθενείς μας που νοσηλεύονται στον ιδιωτικό τομέα έχουν λάβει έγγραφη ειδοποίηση (την οποία σας επισυνάπτουμε), ότι από τις 08/10/2012 θα πρέπει να προπληρώνουν τις αιμοκαθάρσεις και στη συνέχεια να διεκδικούν τα χρήματα από τα ασφαλιστικά τους ταμεία!
Σας επισυνάπτουμε, όμως, το επίσης σημαντικότατο έγγραφο της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρίας που αναφέρει πόσοι αιμοκαθαίρονται, ειδικά στην Αττική, στα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα και πόσοι στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια.
Από αυτό προκύπτει ότι τα νοσοκομεία αδυνατούν να μας καλύψουν! Συνεπώς, θα ζήσουν μόνο οι έχοντες και κατέχοντες, ενώ οι υπόλοιποι θα….απαλλάξουν τη χώρα από ένα μέρος του χρέους της….
Το θέμα είναι, ότι, οι ιδιωτικές κλινικές είναι επιχειρήσεις, που έχουν σκοπό το κέρδος, όμως οι ζωές μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες! Περιμένουμε άμεσα από την πολιτεία να μας προστατεύσει και να διασφαλίσει την θεραπεία μας, δια του αρμοδίου για τα θέματά μας Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά, ο οποίος, ουδεμία ευαισθησία έχει δείξει μπροστά στον τρόμο των συνασθενών μας για το αν θα εξακολουθήσουν να ζουν μετά τις 08/10/2012, πράγμα που θα διαπιστώσετε αν δείτε πως εκφράστηκε για τα θέματά μας στην εκπομπή της τηλεόρασης της ΝΕΤ, το πρωί της Κυριακής 30 Σεπτεμβρίου.
Επειδή ο προορισμός μας, ως αιρετών εκπροσώπων των νεφροπαθών, δεν είναι να παίρνουμε το μέρος κανενός εκ των εμπλεκομένων και….συμπλεκομένων, αλλά μόνο η εξασφάλιση της απρόσκοπτης νοσηλείας μας, σας ζητάμε να παρέμβετε άμεσα και καταλυτικά.
Η πρότασή μας, προκειμένου να τεθούν τα θέματα ανοικτά και να υπάρξει αποκλιμάκωση και λύση, είναι να γίνει ΑΜΕΣΑ μια τετραμερής συνάντηση μεταξύ Υπουργείου Υγείας, ΕΟΠΥΥ, Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών και Παροχών Υγείας.
Ζητάμε, λοιπόν, να συμβάλετε με το προσωπικό σας κύρος και με τον θεσμικό σας ρόλο προς την κατεύθυνση αυτή.
Επίσης, ένα άλλο φλέγον θέμα που προέκυψε είναι, ότι, με βάση την υπ’ αριθμ. πρωτ. 40890/28-09-2012 εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ, με θέμα τις οδηγίες συνταγογράφησης, δεν εξαιρούνται οι μεταμοσχευμένοι και οι αιμοκαθαιρόμενοι από την γενικευμένη οδηγία περί «συνταγογράφησης δραστικής ουσίας». Εμείς στηρίζουμε τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης διάταξης, αλλά όχι για περιπτώσεις που διακινδυνεύεται η επιβίωση του ασθενούς, όπως π.χ. στην περίπτωση των ανοσοκατασταλτικών φαρμάκων, χάρη στα οποία εξασφαλίζεται η επιβίωση του μοσχεύματος.


                                                             Με εκτίμηση
                                                                    


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                              
Γ. ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗΣ                                                    Γ. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ